Fler avslöjanden om ockupationsstyrkorna

Posted on 16 september, 2010 av

0


Den svenske överbefälhavaren Håkan Syren kände till detta brev. Det kom från en svensk soldat som bevittnat tortyr under insatsen i Kongo 2003. Låt dig inte luras igen av Sveriges krigshetsare. De svenska soldaterna deltar inte heller i ockupationen av Afghanistan för folket i det landets skull.

I morse satt jag på min frukostrast på jobbet och läste tidningen. I SvD läste jag att en dansk som tjänstgjort i Afghanistan offentliggjort bilder som skildrar tortyr i samband med de danska soldaternas insats i landet 2002.

Jag kollar upp mer väl hemma efter jobbet. I Borås tidning läser jag vidare:

”Han fruktar för sitt liv och har bilderna på CD ‘som sin livförsäkring’, har han sagt till Danmarks justitiekansler….

Försvarsminister Gitte Lillelund-Bech har liknat bilderna vid dem från Abu Ghurayb-fängelset i Irak…”

Och vidare:

”Fångar som danskar överlämnat till USA har berättat om misshandel i det amerikanska fängelset Camp Kandahar. En av dem kräver Danmarks försvarsdepartement på skadestånd.”

Tidigare har vi skrivit om hur svenska soldater stått i spetsen för ett riktat politiskt mord i byn Boka. Vi har skrivit hur den tyska ex-presidenten avgått efter att ha försagt sig om tyska imperialistiska ambitioner i landet.

Alla trupperna är där för att främja intressena för de rika och mäktiga i sina hemländer. Oavsett om de är svenska tyska, danska eller amerikanska. Det finns just nu ett fantastiskt klipp på Youtube. En veteran som gjort militärtjänst i Irak talar om de grymheter man begick och pekar ut just vilkas intressen soldaterna tjänade.

Han sade bland annat:

”Jag känner skuld varje gång jag ser en moder med sitt barn. Som den där som grät hysteriskt, skrek att vi var värre än Saddam [Hussein] när vi tvingade bort henne från sitt hem….

Vi måste vakna upp och inse att fienden inte finns i ett avlägset land. Det är inte människor vars namn vi inte känner till eller kulturer vi inte förstår…

Vår fiende är ett system som utkämpar krig när det ger profit. Fienden är de verkställande direktörer som sparkar oss från våra jobb när det ger profit. Det är försäkringsbolagen som förvägrar oss sjukförsäkring när det ger dem profit. Det är bankerna som tar ifrån oss våra hem när det ger profit.”

Carl Bildt (m) hycklar om att svenska soldater skulle vara i landet för ”fredens” skull. Med indignation talar Bildt om att Socialdemokratiska arbetarepartiet nu ställer upp på att dra tillbaka svenska soldater från början av 2011. (Istället vill man satsa på bistånd.) Arbetare har dock intresse att tillbakadragandet inte förhalas, som av Obama i fallet Irak.

– Ut med alla imperialistiska trupper nu!

Annonser